Alstroemeria: Veelzijdige vriendschap

  • algemeen
  • Bloemen
  • tips
  • betekenis
November 2017

Waar komt de Alstroemeria vandaan?

De van origine exotische Alstroemeria wordt ook wel 'incalelie' genoemd. In de achttiende eeuw ontdekte de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer de bloem in haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf.

Symboliek

Een housewarming of een verjaardag? Met Alstroemeria's kun je aankomen. Zij staat namelijk symbool voor een langdurige vriendschap. Een perfect cadeau dus!

Leuk om te vertellen of voor op een kaartje: alle zes de blaadjes van de Alstroemeria staan voor een waardevolle eigenschap:

  1. Begrip
  2. Humor
  3. Geduld
  4. Medeleven
  5. Daadkracht
  6. Respect

Vier je vriendschap nu op een fleurige, bijzondere wijze: wat een vriendschap uiteindelijk ook is. En net zoals een vriendschap, ontpopt ook de Alstroemeria zich steeds meer naarmate de tijd verstrijkt. Laat je dus niet misleiden door de verlegen indruk die zij op het eerste gezicht maakt. Als de Alstroemeria haar knoppen opent, zal je verrast en getrakteerd worden op prachtige bloemen met een vlammende binnenkant waar je volop van kunt genieten. Helemaal omdat ze ook nog eens lekker lang staan.

 

Mix it up!

Is het als bloemist niet ontzettend leuk om iets met dit verhaal te doen? Vriendschapsboeketten, Fleurige Housewarmingpresentjes.. En het mooie: de Alstroemeria past in ieder interieur! Hier 3 voorbeelden.

Bohemian

Presenteer je boeketten in leuke Vintage vazen van de kringloop in een losse stijl. Maak de 'look' compleet met wuivende grasjes en bind vooral niet te strak.

Stoer

Is het voor iemand die van mooie leren banken, grote houten tafels en een industriële look houdt? Dan past een stoer Alstroemeriaboeket perfect hierbij. Combineer met mooie takken, zoals de Magnolia.

Scandinavisch

Lichte, natuurlijke elementen. Mix witte Alstroemeria's met prachtige Eucalyptusbladeren en aardewerken vazen. Zet je vaas in een rustige hoek voor haar meest fotogenieke kant.

Voor welke stijl ga jij?

 

Nog geen inlogcode? Vraag hem nu direct aan en shop voortaan alles vers van de kwekerij.

Ja, ik wil mij graag aanmelden

 

 

 

Photo Homepage: Bafloristen