Bloementrends 2019

 • Algemeen
 • Trend
 • bloemen
 • floraldesign
January 2019

Net zoals in de modewereld, heeft ook de bloemenwereld te maken met trends. Onlangs presenteerde trendwatcher Aafje Nijman de drie stijltrends voor de bloemen- en plantensector, die in samenwerking met Bloemenbureau Holland, Tuinbranche Nederland en iBulb zijn ontwikkeld. Hoe zien die er voor 2019 uit?

 

Soft Landing

Binnen deze stijltrend draait het om een zachte landing. In de maatschappij, maar bovenal in je directe leefomgeving. Met zoveel chaos in de buitenwereld mag het thuis allemaal wel wat vriendelijker, zachter, mooier.

De volgende bloemen passen perfect bij deze bloementrend:

 • Een lichtroze roos of pioenroos
 • Een lila allium
 • Een aantal takjes gipskruid

 

 

K L E U R E N:

Kleurenkaart bloementrend 2019

 

New Frontiers

De toekomst is hier. Deze stijltrend draait om snel, smart en senses. Hoe kunnen we in een steeds slimmere leefomgeving in contact blijven met onszelf? Er moet gezocht worden naar een gezonde balans, we moeten een nieuw ritme vinden binnen het tempo waarin zoveel voor ons wordt bepaalt, bedacht en verwacht. 

In het interieur leidt deze trend tot het gevoel dat er overal slimme, technologische oplossingen zijn te vinden. Bijzondere metallic finishes, transparante materialen met verloopjes en spiegelende effecten geven het geheel een sci-fi effect. Bloemen en planten blijven juist zo simpel mogelijk.

Bloemen die aansluiten bij deze bloementrend zijn:

 • Een aantal felgekleurde tulpen (rood, oranje, roze en geel)
 • Een witte calla of iris

 

Bloementrends 2019
Foto: Bloemenbureauholland

 

K  L E U R E N:

Kleurenkaart bloementrends 2019

 

Harvesting Elements

Binnen deze stijltrend draait het om duurzaamheid en de dag van morgen. Onze bezorgdheid over de toekomst leidt tot meer sobere keuzes en een nieuwe verantwoordelijkheid. De leefbaarheid van onze directe omgeving, maar evengoed die van de gehele planeet is een terugkerend thema. 

Harvesting Elements in het interieur 
In het interieur leidt deze trend tot rustgevende interieurs waar ritme en het pure product telt. De duurzame insteekt zorgt voor een ware revival van gerecyclede materialen die hun echtheid behouden. Hierdoor zien de samengestelde materialen en producten er niet perfect uit, maar zie je als het ware hun historie. Ook bloemen en planten hebben in deze trend een bijzondere rol: monoboeketten mogen worden gedroogd of we kijken met nieuwe ogen en plaatsen een bont plantboeket in een vaas. 

De mooiste groene bloemen voor deze bloementrend zijn:

 • Een groepje anethum (ook wel bekend als dille in de keuken)
 • Een grote hortensia
 • Een mooie eucalyptus

 

 

K L E U R E N :

Kleurenkaart bloementrend 2019

 

Ben jij bloemist en wil jij ook verse bloemen- direct van het land? Goede keus! Meld je aan en ontvang een persoonlijke inlogcode.

>>>>>> https://www.versvandekwekerij.nl/meld-je-aan <<<<<<

 

Misschien vind je dit ook leuk: Bloementips

 

 

 

 

 

Bronnen:
https://anthuriuminfo.com/blog/stijltrends-van-2019-bloemen-planten/
https://hjdemooij.nl/dit-zijn-de-bloementrends-voor-2019/
Bloemenbureau