Groene vingers voor beginners

 • algemeen
 • groen
 • planten
 • tips
July 2017
Groene vingers voor beginners

Gaan jouw plantjes en bloemetjes al dood als je er alleen al naar kijkt, probeer dan één van deze drie toppers. Want eerlijk is eerlijk: een beetje kleur en een beetje natuur in huis staat wel zo huiselijk en gezellig. Toch?

Geloof mij: ook jij kan het. 

 • Anthurium

Deze hartvormige bloemen leven praktisch het ‘eeuwige leven’ met minimale inspanning en moeite. Ze gedijen het best op een lichte plek in indirect zonlicht en moeten zo eens per week een beetje water. Probeer de hoeveelheid aan te passen zodat de grond nooit droog staat, maar licht vochtig is voldoende. 

Leuk weetje:

 1. Hij wordt ook wel Flamingoplant genoemd.
 2. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart)

 • Bamboe

Weinig water en weinig verzorging; de bamboe is niet veeleisend. Plaats hem niet in direct zonlicht, alhoewel de bamboe licht wel prettig vindt, en niet pal in de tocht of naast een kachel. Dan gaat hij het wel redden bij je.

Leuk weetje: 

 1. De stukjes stengel van knoop tot knoop heten Internodiën.
 2. Bamboe is een goede Feng Shui plant. Deze plant stimuleert de sheng-chi-stroom en staat voor een lang leven en een goede gezondheid.

 • Orchidee

Je moet je door een Orchidee vooral niet laten intmideren. Gewoon grotendeels negeren. Geef vooral niet te veel water, 1x in de week een beetje is voldoende, en plaats hem in indirekt zonlicht. Dan is hij helemaal Happy.

Een prachtig orch-IDEE  is deze verzorgingstip. Nu kan het niet meer stuk.

 

Geniet van je overwinning en van je nieuwe kamergenoten! Enne, succesjes moet je vieren hè! 

Vond je dit handig? Deel dan nu via Facebook via onderstaande link.