Kamerplanten:Pink is the new black

  • Algemeen
  • Kamerplant
  • roze
  • info
Kamerplanten:Pink is the new black

Volgens Sofie Vertongen, eigenaresse van The Plant Corner in Antwerpen, zijn roze planten een echte trend op het moment. Hierover zegt ze: "Wij krijgen veel mensen over de vloer die graag een roze plant willen. Ze zijn een normale groene plant wat beu en willen nu de lente er is graag wat meer kleur." Misschien ga jij ook wel overstag na het zien van de te schattige roze planten:

Een vraag die Sofie vaak krijgt, is of die planten van nature zo roze zijn. “Dat is wel degelijk het geval. Ze worden niet genetische gemanipuleerd of iets dergelijk. Helemaal natuurlijk dus. Zo wordt de ficus elastica belize nog meer roze als je die veel licht geeft. Hoe meer licht, hoe meer uitgesproken de roze kleur.”

Niet veel werk

Volgens Sofie is die ficus elastica belize een van de toppers onder de roze planten en dat geldt ook voor de maranta fascinator - haar persoonlijke favoriet - en de calathea triostar. Niet dat je er bijzonder veel werk mee hebt. De eerste twee moet je een keer per week water geven en verstuiven, de andere twee keer per week.

 

 

 

Cryptanthus:

 

Philodendron Pink Princess:

 

Tricolor Ginger:

 

Ficus Elastica

 

Maranta Fascinator

Te leuk toch? Welk is jouw favoriet? 

 

Hallo Bloemist. Je wilt vast voortaan verse bloemen, direct van het land van geselecteerde topkwekers. Dat kan. 

Vraag HIER je inlogcode aan.