Lekker rozig in je (ijs)bol!

  • algemeen
  • Ijs
  • rozen
  • zomer
June 2017
Lekker rozig in je (ijs)bol!

DO-IT-YOURSELF

Benodigdheden:

• 1000 gr schoongemaakte rabarber, in stukjes gesneden
• 320 gr suiker
• 60 gr dextrose
• 400 gr water
• 20 rozenblaadjes van geurende, onbespoten rozen
• sap van 1 citroen

Stappenplan

• Kook de rabarber in een bodempje water, totdat deze zacht is.
• Pureer de rabarber en laat afkoelen.
• Breng de suiker, druivensuiker, het water en de rozenblaadjes al roerend aan de kook en laat zachtjes koken totdat er een   suikersiroop ontstaat.

• Koel zo snel mogelijk af door het over te gieten in een koude pan of kom die je in een bak koud water met koelelementen of ijsklontjes zet.
• Zeef de rozenblaadjes eruit.
• Meng de rabarberpuree en het citroensap door de afgekoelde suikersiroop.
• Draai de ijsmix tot ijs
• Bewaar het ijs afgedekt tot gebruik in de vriezer bij een temperatuur van  – 18 ° C.

Voedingsstoffen

100 gram verse (rauwe) rabarber bevat gemiddeld 2 g koolhydraten, 0,5 g eiwit en 0,1 g vet. Verder aan mineralen 300 mg kalium, 40 mg calcium, 0,5 mg ijzer en aan vitamines 0,05 mg B1, 0,02 mg B2 en 10 mg C. De energiewaarde van 100 g is 46 kJ.

 

Bron: vakbladijs.nl