Plant je kaart

  • algemeen
  • inspiratie
  • groeikarton
October 2017
Plant je kaart

Laat je kaart groeien!

Een verjaardag, een speciale gebeurtenis, momenten die vragen om een kaart. Een kaart is persoonlijk en daardoor nog steeds erg populair. Maar wat doe je aan het eind van de dag met al die kaarten? Wat dacht je van hem planten en laten groeien?

Groeikarton wordt gemaakt bij Growing Paper in Zuid-Afrika. Het is een gerecycled handgemaakt karton waarin zaden verwerkt zitten. Zaden die tot bloemen, kruiden of groenten zullen uitgroeien als je het karton plant en daarna goed verzorgt met water, zon en veel liefde.

Hoe het begon

Sinds 2010 produceren we handgemaakt karton met daarin verwerkt bloemen, kruiden of groentezaden. Lokaal wordt post-consumer papier vanuit scholen, banken en andere lokale bedrijven verzameld. Dit wordt verwekt tot pulp door toevoeging van alleen water. Met deze pulp produceren onze papiermakers de handgemaakte vellen. In een overdekte ruimte worden deze vellen gedroogd.

Papier maken kost veel water en we hergebruiken het overgebleven water voor agrarische activiteiten op de boerderij waar we gesitueerd zijn. Middels de Growing Paper Factory geven wij de lokale bevolking een baan en een salaris en dat is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Onze fabriek is gelegen op een boerderij aan de voet van de Paardeberg, een prachtige omgeving met zicht op de Tafelberg.

Plant je kaart!

Voortaan verdwijnen die kaarten dus niet meer in de vuilnisbak, of in een doos ergens in de 'vergeet-hoek', maar onder een laagje potgrond. Dankzij je verjaardagskaart groeien er weer nieuwe bloemen, een stukje natuur. Oftewel: een kaart en een uiteindelijk verjaardagsboeket in één. Dat is nog eens multifunctioneel.

Nieuwsgierig? Surf eens naar www.groeikarton.nl