Rebels of Harmonieus: dé stijltrends van nu!

  • algemeen
  • trends 2017
  • rebels
  • hormonie
June 2017

Elkaars tegenpolen, maar toch de twee meest geziene trends van dit moment: Rebels / Harmonise. Welk is jouw favoriet?

Rebels

We hebben een uitlaatklep nodig in een wereld waarin er veel aan de hand is. Even de regeltjes vergeten en even niet 'binnen de lijntjes.' Kleur, vrolijkheid en gekkigheid krijgen een centrale rol. Niks is goed of fout. Alle kleuren mogen en deze worden gecombineerd met onverwachte en opvallende vormen.

Harmonise

 Geef een nieuwe dimensie aan planten door ze te combineren met bloemen. Helemaal hip! Of focus je als bloemist op een vaak vergeten kwaliteit van bloemen en planten: geur. Als bloemist liggen er kansen om je consumenten te helpen bij het creëren van een prettiger binnenklimaat of help hen om thuis een natuurlijke rustplek te creëren. Marcel van der Haar herkent de behoefte aan harmonie, maar dat betekent volgens hem niet dat je als bloemist op ‘safe’ hoeft te spelen. ‘Juist door te kiezen voor ongebruikelijke materiaalcombinaties en een mix van romantische kleuren ontstaat harmonie. Breng bijvoorbeeld een speels geschikt boeket van tulpen en narcissen in balans met een stoer frame van katjes.’ Ga bij deze trend voornamelijk voor groen, rustig en aards.

Tips

  • Zoek samenwerking met woonwinkels. Vraag bijvoorbeeld of je plantenarrangementen mag presenteren (met natuurlijk reclame voor jouw winkel) in hun showroom. Zo zien hun klanten meteen de meerwaarde van planten voor hun nieuwe interieur. Omgekeerd kan jij als bloemist misschien interieurobjecten presenteren in je winkel, waardoor de trends meer gaan leven en woonwinkels extra klanten aanboren.
  • Organiseer interieurdagen in je winkel. Je kunt bijvoorbeeld klanten oproepen om een interieurfoto mee te nemen, zodat jij ze goed kunt adviseren over bijpassende bloemen en planten. Ook leuk: een ladies night met een interieurstylist in je winkel.
  • Maak speciale trendboeketten die je via lokale en sociale media onder de aandacht brengt van jouw klanten.

 

➤ Voor het mooiste groen ben je op het juiste adres! Onze kweker OrcaGreen leeft, ademt en begrijpt de kracht van groen al jaren als geen ander. Shop nu direct je winkel TrendSafe of meld je meteen aan en ontvang je unieke inlogcode.

Bron: BloemenbureauHolland, JudithSlagter, vbw.nu/vakmanschap/trends/ vt wonen