Top 5 meest bizarre bloemen

  • algemeen
  • bizarre
  • bloemen
November 2017
Top 5 meest bizarre bloemen
  • De bloem van de Kadupul (Epiphyllum oxypetalum)

De Kadupul flower (Epiphyllum oxypetalum) wordt ook wel de Koningin van de Nacht genoemd en is de enige bloem op aarde die onbetaalbaar is. Dit komt niet alleen door de zeldzaamheid van deze plant (de meest zeldzame variant komt alleen op bepaalde plaatsen in Sri Lanka voor) maar ook door de bloeiperiode.

Deze bloem bloeit namelijk onder speciale omstandigheden. Een van deze omstandigheden is dat hij alleen ’s nachts bloeit en slechts gedurende twee uur. Wanneer je de bloem wilt plukken, verwelkt deze gelijk. De bloem is dus niet alleen lastig te vinden door de zeldzaamheid, maar hem zien bloeien is ook nog eens een heel ander verhaal.

  • Rafflesia arnoldii

De plant Rafflesia arnoldii heeft de grootste solitaire bloem ter wereld. Om deze bloem te kunnen aanschouwen zul je de regenwouden van Borneo, Sumatra, de Filipijnen of Maleisië in moeten duiken. Alleen op deze plekken komt hij voor.

De bloem van de Rafflesia arnoldii kan maar liefst een diameter van bijna één meter en een gewicht van maar liefst 11 (!) kilo bereiken. De plant heeft geen duidelijke bladeren of wortelen en lijkt daarmee nog meer op een schimmel dan op een plant. Alleen de gigantische bloem maakt dat we hem kunnen herkennen. Wanneer je hem gaat zoeken kan de geur van rottend vlees die van de plant af komt je altijd helpen in je zoektocht.

  • De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum)

Naast de grootste solitaire bloem is er ook nog de grootste vertakte bloeiwijze. Deze laatste titel behoort toe aan de reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum). Deze bloem ruikt net als de Rafflesia arnoldii niet al te fris en net als de eerder genoemde bloem groeit deze in de regenwouden. De bloem wordt meer dan drie meter hoog en boeit in de natuur maar eens in de drie jaar.

  •  Het goud van Kinabalu (Paphiopedilum rothschildianum

Deze prachtige orchidee wordt niet voor niets ‘het goud van Kinabalu’ genoemd. Kinabalu is een nationaal park in Maleisië en de enige plek waar deze orchidee voorkomt. De Paphiopedilum rothschildianum is de duurste orchidee ter wereld. Je betaalt er gemakkelijk $5000 voor! Het duurt maar liefst vijftien jaar om de plant te laten groeien voordat hij voor het eerst zal bloeien.

  • De passiebloem (Passiflora incarnata)

De bloem is prachtig violet van kleur en de adembenemende corona (de soort sliertjes vanuit het hart van de bloem) is erg bijzonder. Van nature komt de passiebloem voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Bijzonder, naast de mooie bloemen, is dat de plant een temperatuur tot wel min vijftien graden aankan.

 

Weet jij er nog één? Laat gerust een berichtje achter!

Heb je nog geen inlogcode, maar wil je er wel één?

Vraag hem dan HIER aan.